Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen

Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen

4.4 340 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 Stücke

Składniki

Mürbeteig
  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    75 g
  • Zucker
    30 g
  • Wasser
    15 g
  • Zimt
    1 gestr. TL
  • Mehl
    150 g
Füllung und Fertigstellung
  • Zucker
    145 g
  • Zimt
    1 gestr. TL
  • Eier getrennt
    2
  • Butter weich, in Stücken
    120 g
  • Eierlikör
    80 g
  • Mehl
    140 g
  • Zwetschgen halbiert
    500 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 4 g
Kalorie 1314 kJ / 314 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 1.9 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...