
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 75 g Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 30 g Zucker
- 15 g Wasser
- 1 gestr. TL Zimt
- 150 g Mehl
Füllung und Fertigstellung
- 145 g Zucker
- 1 gestr. TL Zimt
- 2 Eier getrennt
- 120 g Butter weich, in Stücken
- 80 g Eierlikör
- 140 g Mehl
- 500 g Zwetschgen halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 314 kcal / 1314 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Węglowodany
- 38 g
- Błonnik
- 1.9 g