Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Butter, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Mehl
- 200 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 1 Eigelb
- 1 TL Zitronenschale, unbehandelt, fein abgerieben
- 700 g Milch
- 2 Pck. Vanillepuddingpulver
- 250 g Mohn Back
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1156 kJ / 276 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 44 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carina-Kuchen
2h 30min
Aprikosen-Cheesecake
7h
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9h
Schmand-Ananas-Kuchen
7h
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1h 30min
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2h 30min
Einfache Herrentorte
5h 45 min
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 Std.
Apfel-Nuss-Kuchen
4h
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 Std.
Stollen-Butterkuchen
2h 45min
Dreh-dich-um-Kuchen
1h 50min