Urządzenia i Akcesoria
Omas bester Mohnkuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 Stücke
Składniki
-
Butter in Stücken und etwas mehr zum Einfetten150 g
-
Mehl250 g
-
Zucker200 g
-
Salz1 Prise
-
Eigelb1
-
Zitronenschale unbehandelt, fein abgerieben1 TL
-
Milch700 g
-
Vanillepuddingpulver2 Pck.
-
Mohn Back250 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
44 mg
Białko
5 g
Kalorie
1156 kJ /
276 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
7.9 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2023
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10 godz.
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9 godz.
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1 godz. 10 min
Carina-Kuchen
2 godz. 30 min
Schmand-Ananas-Kuchen
7 godz.
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8 godz.
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 godz.
Sägespänekuchen
2 godz.
Apfelrahmkuchen
1 godz. 50 min
Dreh-dich-um-Kuchen
1 godz. 50 min
Apfel-Nuss-Kuchen
4 godz.