Rhabarber-Schmand-Kuchen
TM6 TM5

Rhabarber-Schmand-Kuchen

4.2 (37 ocen)

Składniki

Boden

  • 4 Eier
  • 200 g Zucker
  • 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
  • 250 g Mehl
  • 1 Pck. Backpulver
  • 120 g Öl
  • 120 g Orangenlimonade (z. B. Fanta)

Rhabarber-Schmand-Creme und Fertigstellung

  • 30 g Zucker
  • 5 g Himbeeren, gefriergetrocknet
  • 400 g Wasser
  • 850 g Rhabarber, in Stücken (1-2 cm)
  • 600 g Sahne
  • 3 Pck. Sahnesteif
  • 50 g Vanillezucker, selbst gemacht
  • 500 g Schmand

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1412 kJ / 337 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
30 g
Tłuszcz
23 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Błonnik
1.1 g
Sód
104 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy