Urządzenia i Akcesoria
Rhabarber-Schmand-Kuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Stücke
Składniki
Boden
-
Eier4
-
Zucker200 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Mehl250 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Öl120 g
-
Orangenlimonade (z. B. Fanta)120 g
Rhabarber-Schmand-Creme und Fertigstellung
-
Zucker30 g
-
Himbeeren, gefriergetrocknet5 g
-
Wasser400 g
-
Rhabarber in Stücken (1-2 cm)850 g
-
Sahne600 g
-
Sahnesteif3 Pck.
-
Vanillezucker, selbst gemacht50 g
-
Schmand500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
104 mg
Białko
4 g
Kalorie
1412 kJ /
337 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2024
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Saftiger Apfelkuchen vom Blech
1 h 30 min
Erdbeer-Joghurt-Mousse mit Schokolade und Amarettini
3 h 45 min
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10 h
Rhabarber-Käsekuchen
6 h
Spiegelei-Muffins
2 h
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9 h
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1 h 10 min
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2 h 30 min
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 h
Käsekuchen mit Mandarinen
9 h 20 min
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8 h
Preiselbeertorte
2 h 30 min