Urządzenia i Akcesoria
Rhabarber-Schmand-Kuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Stücke
Składniki
Boden
-
Eier4
-
Zucker200 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Mehl250 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Öl120 g
-
Orangenlimonade (z. B. Fanta)120 g
Rhabarber-Schmand-Creme und Fertigstellung
-
Zucker30 g
-
Himbeeren, gefriergetrocknet5 g
-
Wasser400 g
-
Rhabarber in Stücken (1-2 cm)850 g
-
Sahne600 g
-
Sahnesteif3 Pck.
-
Vanillezucker, selbst gemacht50 g
-
Schmand500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
104 mg
Białko
4 g
Kalorie
1412 kJ /
337 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2024
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8 godz.
Heidelbeer-Trüffel-Becher
2 godz.
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 godz.
Käsekuchen mit Mandarinen
9 godz. 20 min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min
Apfelkuchen mit Streuseln
2 godz. 30 min
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10 godz.
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1 godz. 20 min
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9 godz.
Heidelbeer-Baiser-Kuchen
1 godz. 30 min
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1 godz. 10 min
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min