Rhabarber-Schmand-Kuchen

Rhabarber-Schmand-Kuchen

4.1 49 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Stücke

Składniki

Boden
  • Eier
    4
  • Zucker
    200 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Mehl
    250 g
  • Backpulver
    1 Pck.
  • Öl
    120 g
  • Orangenlimonade (z. B. Fanta)
    120 g
Rhabarber-Schmand-Creme und Fertigstellung
  • Zucker
    30 g
  • Himbeeren, gefriergetrocknet
    5 g
  • Wasser
    400 g
  • Rhabarber in Stücken (1-2 cm)
    850 g
  • Sahne
    600 g
  • Sahnesteif
    3 Pck.
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    50 g
  • Schmand
    500 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 104 mg
Białko 4 g
Kalorie 1412 kJ / 337 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...