Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Fenchel, in Spalten, Fenchelgrün abgezupft
- 400 g Möhren
- 200 g Schmand
- 20 g Zitronensaft
- 10 g Weißweinessig
- 15 g Honig
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 80 g Datteln, grob gehackt oder in Scheiben
- 2 Orangen, filetiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 738 kJ / 177 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 480 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fenchel-Sellerie-Salat
15 min
Fenchel-Orangen-Salat mit Pinienkernen
30 Min
Orientalischer Blumenkohlsalat
1h
Wassermelonen-Spargel-Salat mit Feta
20 min
Fenchel-Paprika-Salat mit Haselnuss-Dressing
30 Min
Rote-Bete-Carpaccio mit dicken Bohnen und Ziegenkäse
50 Min
Sellerie-Kräuter-Puffer mit Avocadoquark
1h
Curry-Couscous-Salat mit grünen Bohnen
30 Min
Zucchini-Salat mit Walnüssen und Feta
25 min
Rote-Bete-Salat mit Meerrettich
10min
Möhren-Joghurt-Salat
5 min
Orangen-Rotkohl-Salat mit Datteln
10min