Urządzenia i Akcesoria
Zucchini-Salat mit Walnüssen und Feta
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen
Składniki
-
Walnusshälften80 g
-
Knoblauchzehen2
-
Olivenöl80 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Thymian abgezupft6 Zweige
-
Zitrone, unbehandelt Schale abgerieben, Saft ausgepresst1
-
Zucchini mittelgroß600 g
-
Basilikum abgezupft20 g
-
Feta in Würfeln (1 cm)200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
1053 mg
Białko
12 g
Kalorie
1970 kJ /
471 kcal
Tłuszcz
44 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2023
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Brasilianischer Rote-Bete-Möhren-Salat
30 min
Zucchini-Salat
15 min
Weißkohlsalat mit Walnuss-Gorgonzola-Topping
20 min
Melonensalat mit Joghurt und Halloumi
15 min
Erdbeer-Feta-Stullen
10 min
Staudensellerie-Parmesan-Salat
40 min
Walnuss-Aufstrich mit Schinkenspeck
10 min
Wassermelonen-Salat mit Macadamiacrunch und Fetacreme
15 min
Möhren-Fenchel-Salat
30 min
Fenchel-Paprika-Salat mit Haselnuss-Dressing
30 min
Blumenkohl-Apfel-Salat
5 min
Lauwarmer Antipasti-Salat
45 min