Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Walnusshälften
- 2 Knoblauchzehen
- 80 g Olivenöl
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 6 Zweige Thymian, abgezupft
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale abgerieben, Saft ausgepresst
- 600 g Zucchini, mittelgroß
- 20 g Basilikum, abgezupft
- 200 g Feta, in Würfeln (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1970 kJ / 471 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 1053 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Staudensellerie-Parmesan-Salat
40 min.
Rote-Bete-Carpaccio mit dicken Bohnen und Ziegenkäse
50 min.
Möhren-Fenchel-Salat
30min
Frittata mit Ziegenfrischkäse und karamellisierten roten Zwiebeln
40 min.
Melonensalat mit Joghurt und Halloumi
15 min
Salat mit Artischocken und Kapern-Ei-Dressing
35min
Fenchel-Paprika-Salat mit Haselnuss-Dressing
30min
Kartoffelsalat mit Zuckerschoten und Backerbsen
1h 10 min.
Bärlauch-Bulgur-Salat mit Cherry-Tomaten und Feta
1h
Apfel-Radieschen-Kartoffel-Salat
50 min.
Curry-Couscous-Salat mit grünen Bohnen
30min
Blumenkohl-Apfel-Salat
5 Min