Waldorfsalat mit Eiern

Waldorfsalat mit Eiern

4.3 16 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Wasser zimmerwarm
    400 g
  • Eier (Kl. M), kalt
    4
  • Walnusshälften
    100 g
  • Knollensellerie in Stücken (3-4 cm)
    300 g
  • Äpfel, säuerlich entkernt, in Stücken (ca. 4 cm), siehe Tipp
    250 g
  • Zitronensaft
    25 g
  • Mayonnaise (siehe Tipp)
    100 g
  • Zucker
    ¼ TL
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Staudensellerie in Stücken (2-3 cm)
    250 g
  • Rosinen
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 418 mg
Białko 8 g
Kalorie 1428 kJ / 341 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...