Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Radicchio, in Stücken
- 100 g Eichblattsalat, grün, grob zerzupft
- 2 Streifen Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 45 g Zucker
- 45 g Zitronensaft
- 1 TL Salz
- 100 g Öl
- ½ TL Pfeffer
- 10 Stängel Thymian, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1193 kJ / 285 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wildkräutersalat mit Himbeer-Walnuss-Dressing
15min
Herbstsalat mit Rote-Rüben-Dressing
30min
Rote-Bete-Salat mit Granatapfelkernen
25min
Gedämpfter Chicorée in Orangenmarinade
30min
Feldsalat mit Joghurt-Blutorangen-Dressing
10min
Radicchio mit warmem Balsamicodressing und Ziegenkäsetalern
25min
Chicoréesalat mit Orangen und Joghurt-Schnittlauchdressing
15min
Radicchio-Fenchel-Salat mit Avocado
20min
Fenchel-Apfel-Salat
10min
Zwiebel-Vinaigrette für Artischocken
5 Min
Orangen-Rotkohl-Salat mit Datteln
10min
Rote-Bete-Apfel-Salat
15min