Radicchio-Eichblatt-Salat mit Zitronenvinaigrette

Radicchio-Eichblatt-Salat mit Zitronenvinaigrette

4.4 36 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Radicchio in Stücken
    150 g
  • Eichblattsalat, grün grob zerzupft
    100 g
  • Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält
    2 Streifen
  • Zucker
    45 g
  • Zitronensaft
    45 g
  • Salz
    1 TL
  • Öl
    100 g
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Thymian abgezupft
    10 Stängel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 1 g
Kalorie 1193 kJ / 285 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...