Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salat
- 150 g grüne Äpfel, ungeschält, geviertelt
- 150 g Staudensellerie
- 150 g Fenchelknollen, in Spalten
- 20 g Dill
- 80 g Öl
- 15 g Dijon-Senf
- 50 g Joghurt, 3,5% Fett
- 20 g Honig, flüssig
- 15 g Rotweinessig
- 1 - 2 Spritzer Zitronensaft
- 1 ½ TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1004 kJ / 240 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 972 mg
Alternatywne przepisy
Sellerie-Salat
10min
Fenchelsalat mit geröstetem Sesam
20 min
Gemüse-Sauerkraut-Salat (mit Gemüsestyler)
20 min
Möhren-Fenchel-Salat
30 min
Radicchio-Salat mit Kiwi und Cranberrys
10min
Zucchini-Salat mit Walnüssen und Feta
25 min
Fenchel-Sellerie-Salat
15 min
Rote-Bete-Salat mit Meerrettich
10min
Spitzkohl-Slaw mit Datteln und Cashewkernen
10min
Orangen-Rotkohl-Salat mit Datteln
10min
Blumenkohl-Apfel-Salat
5 min
Rote-Bete-Apfel-Salat
15 min