Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Rote Bete, gekocht, halbiert
- 600 g Weißkohl, in 3-6 Spalten
- 50 g Walnusshälften
- 150 g Gorgonzola, in Stücken, davon 100 g in mundgerechten Stücken
- 1 geh. TL körniger Senf
- 150 g Joghurt, 1,8% Fett
- 30 g Weißweinessig
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 30 g Zucker
- 2 Frühlingszwiebeln, in dünnen Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1500 kJ / 359 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Sód
- 1169 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porree-Hackfleisch-Suppe
30min
Veganes Zitronengras-Süßkartoffel-Curry
45min
Reis-Pot mit Hähnchen
40min
Selleriepüree mit Honig
45min
Sellerie-Kräuter-Puffer mit Avocadoquark
1 Std.
Weißer Spargel mit Aprikose und Ziegenkäse im Säckchen
1 Std.
Rhabarber-Salsa
15 Min
Vietnamesischer Nudelsalat
40min
Gerösteter Blumenkohl mit Pumpernickelcrunch und Sesam-Hollandaise
1 Std.
Curry-Couscous-Salat mit grünen Bohnen
30min
Ingwer-Chili-Balls
45min
Sauerkraut-Hähnchen-Auflauf
1 Std.