Weißkohlsalat mit Walnuss-Gorgonzola-Topping

Weißkohlsalat mit Walnuss-Gorgonzola-Topping

3.7 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Rote Bete, gekocht halbiert
    400 g
  • Weißkohl in 3-6 Spalten
    600 g
  • Walnusshälften
    50 g
  • Gorgonzola in Stücken, davon 100 g in mundgerechten Stücken
    150 g
  • körniger Senf
    1 geh. TL
  • Joghurt, 1,8% Fett
    150 g
  • Weißweinessig
    30 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Zucker
    30 g
  • Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen
    2

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 359 kcal / 1500 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Sód 1169 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...