Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 1 TL Salz
- 80 g Süßkartoffeln, in Stücken
- 25 g Bärlauchblätter, frisch, in feinen Streifen
- 10 g Weißweinessig
- 10 g Senf, mittelscharf
- 80 g Schmand
- 60 g Milch
- 2 - 3 Prisen Pfeffer
- ¼ TL Zucker
- 400 g Chicorée, in Streifen (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 728 kJ / 174 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1286 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mangoldcremesuppe
30min
Gebackener Blätterteig mit Porree, Fenchel und Ziegenkäse
45 min
Staudensellerie-Parmesan-Salat
40 min
Kalte Rote-Bete-Suppe mit Forelle
40 min
Bärlauch-Zabaglione
10 Min
Mangold-Kartoffel-Gemüse mit pochierten Eiern
45 min
Rote-Rete-Salat mit Meerettich
10 Min
Überbackener Fenchel
1 Std.
Staudensellerie-Birnen-Schaumsuppe
50 min
Gedämpfter Chicorée in Orangenmarinade
30min
Zucchini-Salat mit Walnüssen und Feta
25min
Chicorée mit Reis und Zitronensauce
50 min