Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'échalotes
- 1 gousse d'ail
- 15 g d'huile d'olive
- 500 g de tomates bien mûres, coupées en morceaux
- 20 g de miel
- 2 c. à café de gingembre en poudre
- 1 pincée de piment d'Espelette
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 375 kJ / 89 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vinaigrette aux fines herbes
10min
Compotée de tomates, poivrons et olives
35min
Sauce soubise
30min
Vinaigrette au schweppes, miel et pamplemousse
15min
Pâte d'ail et d'échalote au gingembre
25min
Chutney de poivrons au safran
55min
Mayonnaise aux herbes
15min
Sauce napolitaine
1h
Sauce aigre-douce aux poivrons
40min
Sauce aux câpres
30min
Confiture de tomates aux épices
13 Std.
Sauce au poivron et piment d'Espelette
25min