Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'échalotes
- 1 gousse d'ail
- 15 g d'huile d'olive
- 500 g de tomates bien mûres, coupées en morceaux
- 20 g de miel
- 2 c. à café de gingembre en poudre
- 1 pincée de piment d'Espelette
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 375 kJ / 89 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture de cerises
2j 30 menit
Glace au sarrasin
12hod.
Chutney d'abricots
4h
Sauce au piment doux
10 min
Champignons à la grecque à la harissa
4h 40min
Sauce soubise
30min
Pommes de terre Madras
50min
Confiture fruits secs et agrumes
30min
Pesto persil-amande
10 min
Sauce au poivron et piment d'Espelette
25min
Sauce napolitaine
1h
Sauce aux câpres
30min