Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de agua
- 175 g de cebolla de cambray
- 175 g de coliflor, en ramillete
- 175 g de papas cambray, cortadas en cuartos
- 150 g de zanahoria, peladas y en rodajas
- 100 g de aceite
- 8 dientes de ajo
- 250 g de chiles cuaresmeños, cortados en rodajas
- 60 g de vinagre
- ½ cucharadita de pimienta negra entera
- 2 hojas de laurel, secas
- 2 cucharaditas de orégano
- ½ cucharadita de tomillo seco
- 1 ½ cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 487 kJ / 116 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa de jitomate
40min
Romeritos
1h 40min
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Adobo básico
30min
Salsa de xoconostle y morita asado
20 min
Chiles en escabeche
30min
Chileatole
55min
Salsa de chile manzano
10 min
Salsa picante de cacahuate
15min
Tamales oaxaqueños
2h
Chiles jalapeños en escabeche
40min
Tamales de pollo y salsa verde
2h