Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de agua
- 175 g de cebolla de cambray
- 175 g de coliflor, en ramillete
- 175 g de papas cambray, cortadas en cuartos
- 150 g de zanahoria, peladas y en rodajas
- 100 g de aceite
- 8 dientes de ajo
- 250 g de chiles cuaresmeños, cortados en rodajas
- 60 g de vinagre
- ½ cucharadita de pimienta negra entera
- 2 hojas de laurel, secas
- 2 cucharaditas de orégano
- ½ cucharadita de tomillo seco
- 1 ½ cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 487 kJ / 116 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao a la Vizcaina
1h 15min
Salsa picante de cacahuate
15min
Quesadillas de quelites al comal
40min
Chiles jalapeños en escabeche
40min
Caldo de camarón
25min
Caldo de camarón
40min
Chiles en escabeche
30min
Pozole Verde
1h 20min
Chiles chipotles dulces
1h
Tamales de elote, queso y zarzamora
2j 30 menit
Pozole Rojo
1hod. 30min
Chiles en nogada
1h