Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel
- 350 g de harina para hot cakes
- 275 g de azúcar
- 80 g de aceite
- 280 g de leche
- 5 huevos
- 1 cdita de polvo para hornear
Crema
- 200 g de leche evaporada
- 390 g de leche condensada
- 200 g de cajeta
Cubierta
- 300 g de crema (min 30% de grasa), fría
- 150 g de cajeta
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2961 kJ / 705 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 90 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panqué de nuez glaseado
1 Std. 30 Min
Galletas corazón
1 Std.
El mejor pastel de chocolate
1 Std.
Cheesecake de mora azul
5 Std.
Pastel imposible al Varoma
6 Std.
Mantenconchas
3 Std. 15 Min
Pastel de chocolate con avellanas
2h 40min
Panqué de vainilla
2h 40min
Pastel imposible al vapor
2h 40min
Rosca de manzana
50 Min
Pan de elote
2 Std.
Pay de queso
6 Std.