Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 bolillos secos, en rebanadas (2 cm)
- 150 g de queso cotija
- 750 g de agua
- 400 g de piloncillo granulado
- 3 piezas de anís estrella
- 2 ramas de canela
- 1 cáscara de limón verde
- 100 g de pasas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1520 kJ / 362 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Agua de Guayaba con jamaica
15min
Atole de fresa
25min
Atole champurrado
20 min
Champurrado de galleta
20 min
Agua de horchata
15min
Agua de Horchata
10min
Capirotada en bocados
25min
Tamales de elote, queso y zarzamora
2h 30min
Champurrado
25min
Atole de canela
35min
Horchata de avena
10min
Atole de guayaba
40 min