Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 bolillos secos, en rebanadas (2 cm)
- 150 g de queso cotija
- 750 g de agua
- 400 g de piloncillo granulado
- 3 piezas de anís estrella
- 2 ramas de canela
- 1 cáscara de limón verde
- 100 g de pasas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1520 kJ / 362 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Agua de Guayaba con jamaica
15 Min
Pollo con mole verde
1 Std.
Chiles en nogada
1 Std.
Pan de elote
2 Std.
Ensalada de manzana navideña
10 Min
Atole de fresa
25min
Atole de arroz de la esquina
35 Min
Atole de canela
35 Min
Tamales de elote, queso y zarzamora
2h 30 min
Champurrado
25min
Pozole Rojo
1h 30 min
Atole de guayaba
40 Min