Mole Negro

Mole Negro

4.7 22 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
2 litros

Składniki

  • 1 cdita de orégano , asado
  • 1 cdita de pimienta negra entera , tostada
  • 1 rama de canela , tostada
  • 1 cdita de tomillo seco , tostado
  • 1 cdita de semillas de comino , tostadas
  • 1 tortilla de maíz , quemada
  • 15 g de almendras , tostadas
  • 35 g de pasitas , asadas
  • 4 chiles guajillo , sin venas ni semillas, asados
  • 2 chiles anchos , sin venas ni semillas, asados
  • 4 chiles pasilla , sin venas ni semillas, asados
  • 150 g de tomate verde , asado
  • 250 g de jitomate , asado
  • 150 g de cebolla , asada
  • 2 dientes de ajo , asados
  • 1200 g de agua
  • 150 g de chocolate
  • 50 g de piloncillo , en trozos pequeños
  • 1 cucharada de sal gruesa
  • 50 g de masa de maíz , en trozos

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 260 kJ / 62 kcal
Białko 1 g
Węglowodany 10 g
Tłuszcz 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...