Corundas

Corundas

3.9 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
8 piezas

Składniki

Caldo y relleno
  • 380 g de jitomate cortados en cuartos
  • 55 g de cebolla
  • 1 diente de ajo
  • 1 cdita de sal fina
  • 1 pizca de orégano seco
  • 50 g de queso panela
  • 100 g de chile poblano asado, pelado, sin semillas y cortados en trozos
Masa
  • 400 g de harina de maíz
  • 1 cdita de sal fina
  • 1 cdita de polvo para hornear
  • 30 g de aceite
  • 480 g de agua
Corundas
  • 10 hojas de milpa (las hojas de la planta de maíz)
    10 hojas de maíz para tamal, tiernas
  • 2000 g de agua
  • crema ácida

Wartości odżywcze na 1 pieza

Kalorie 248 kcal / 1042 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...