Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caldo y relleno
- 380 g de jitomate, cortados en cuartos
- 55 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 1 cdita de sal fina
- 1 pizca de orégano seco
- 50 g de queso panela
- 100 g de chile poblano asado, pelado, sin semillas y cortados en trozos
Masa
- 400 g de harina de maíz
- 1 cdita de sal fina
- 1 cdita de polvo para hornear
- 30 g de aceite
- 480 g de agua
Corundas
-
10
hojas de milpa, (las hojas de la planta de maíz)
lub 10 hojas de maíz para tamal, tiernas - 2000 g de agua
- crema ácida
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1042 kJ / 248 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Yakimeshi vegetariano
35min
Mole de olla vegano
45 Min
Empanadas potosinas
45 Min
Pozole Blanco
1小时
Pozole Rojo
1 Std. 30 Min
Pierna adobada navideña
1 Std. 45 Min
Esquites de feria
25min
Chicharrón en salsa verde
25min
Tamales de frijol con queso
2小时 10 分钟
Gorditas de chicharrón
2 Std.
Huevos al albañil
25min
Pozole Verde
1h 20min