Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caldo y relleno
- 380 g de jitomate, cortados en cuartos
- 55 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 1 cdita de sal fina
- 1 pizca de orégano seco
- 50 g de queso panela
- 100 g de chile poblano asado, pelado, sin semillas y cortados en trozos
Masa
- 400 g de harina de maíz
- 1 cdita de sal fina
- 1 cdita de polvo para hornear
- 30 g de aceite
- 480 g de agua
Corundas
-
10
hojas de milpa, (las hojas de la planta de maíz)
lub 10 hojas de maíz para tamal, tiernas - 2000 g de agua
- crema ácida
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1042 kJ / 248 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calabaza en tacha
1h 15min
Torta de chilaquiles de la Condesa
35min
Esquites asados de Coyoacán
30min
Chicharrón en salsa verde
25min
Chicharrón en salsa verde
35min
Chicharrón en salsa verde
35min
Mixiote de pollo
1h
Taquitos de huitlacoche
25min
Huauzontles en caldillo de jitomate
50min
Pambazos CDMX
2h 30min
Tamales de elote, queso y zarzamora
2h 30min
Esquites de feria
25min