Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crepas
- 50 g de mantequilla y un poco más para freir
- 500 g de leche
- 200 g de agua
- 250 g de harina
- 4 huevos
- 1 cdita de sal
Relleno
- 100 g de queso Gruyère, en trozos
- 2 piezas de chile poblano, lavados, devenados y partidos en 3
- 1 cebolla blanca, en cuartos
- 250 g de calabacita, en trozos
- 2 ramilletes de flor de calabaza, solo la flor
- 3 piezas de elote blanco, desgranado
- 75 g de mantequilla
- 500 g de leche
- 1 cdita de concentrado de caldo de pollo
- 1 cdita de sal
- 1 cdita de pimienta negra molida
- 250 g de crema ácida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1747 kJ / 416 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40 min
Crema de chile poblano
25 min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Pastel azteca
1 godz. 20 min
Crepas de pollo en salsa de chile poblano
55 min
Yakimeshi vegetariano
35 min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40min
Enchiladas suizas
1h
Esquites de feria
25 min
Carnitas de atún
40 min
Enfrijoladas
30 min
Chilaquiles divorciados
1h