Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1800 g de agua
- 10 chiles chipotle, secos
- 20 g de vinagre blanco
- 3 hojas de laurel, secas
- 1 cda de azúcar
- 190 g de queso panela
- 145 g de plátano macho, maduro, pelado y en trozos
- 15 g de aceite
- 2 claras de huevo
- 2 yemas de huevo
- ½ cdita de sal fina
- aceite para freír
- de harina
- crema ácida
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 2104 kJ / 501 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicharrón en salsa verde
35min
Pozole Rojo
1h 30min
Gelatina de rompope
5h 20 min.
Salsa de chile de árbol seco
20min
Salsa verde con chipotle
20min
Esquites de feria
25min
Agua de horchata
15min
Chicharrón en salsa verde
35min
Caldo de camarón
40min
Rajas con queso
25min
Salsa roja de molcajete
10min
Chilaquiles divorciados
1h