Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de queso manchego, en trozos
- 500 g de jugo de piña
- 1 pizca de bicarbonato de sodio
- 15 g de grenetina en polvo
- 130 g de crema ácida
- 190 g de leche condensada dulce
- 200 g de piña en almíbar en trozos, bien escurrida
- mantequilla sin sal, para engrasar el molde
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1126 kJ / 268 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Atole de fresa
25min
Gelatina cremosa de piña
4h 10min
Chiles rellenos de tamal
1 Std. 20 Min
Gelatina de mango
15min
Tamales dulces de pasas
2h
Rollo de guayaba
2h 30min
Champurrado
25min
Pan de elote
2h
Pay de queso
6 godz.
Pozole Verde
1 Std. 20 Min
Tamales de pollo y salsa verde
2h
Atole de guayaba
40 min