Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de camarones secos, limpios y pelados
- 2000 g de agua
- 500 g de romeritos, limpios
- ½ cdita de orégano, tostado
- ½ cdita de pimienta negra entera, tostada
- ½ cdita de pimienta gorda, tostada
- ½ rama de canela, tostada
- 1 clavo de olor, tostado
- ½ cdita de tomillo seco, tostado
- ½ cdita de semillas de comino, tostadas
- 1 tortilla de maíz, quemada
- 10 g de almendras, tostadas
- 15 g de pasas, asadas
- 2 chiles guajillo, asados y sin semillas
- 2 chiles pasilla, asados y sin semillas
- 2 chiles anchos, asados y sin semillas
- 150 g de jitomate, asado
- 150 g de tomate verde, asado
- 75 g de cebolla, asada
- 1 diente de ajo, asado
- 400 g de papas cambray, peladas y cortadas en cuartos
- 90 g de chocolate oaxaqueño
- 25 g de piloncillo, en trozos pequeños
- ½ cdita de sal fina
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 724 kJ / 172 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Sopa de nopales
45 min
Mole de olla vegetariano
1h
Salsa de molcajete
10min
Mole de olla vegano
45 min
Chicharrón en salsa verde
35 min
Salsa verde cocida
30 min
Bacalao a la Vizcaina
1h 15min
Esquites de feria
25 min
Chiles en nogada
1h
Chicharrón en salsa verde
35 min
Caldo de camarón
40 min
Chilaquiles divorciados
1h