Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rollitos
- 2 dientes de ajo
- 100 g de hongos shiitake frescos
- 300 g de champiñones
- 15 g de epazote
- 1 ½ cucharada de sal
- ½ cucharadita de pimienta negra recién molida
- 1 clara de huevo
- 30 g de crema ácida
- 6 pechugas de pollo aplanadas
- 800 g de agua
Salsa
- 100 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 20 g de aceite de oliva
- 100 g de vino blanco
- 150 g de jugo de naranja
- 150 g de nueces
- 150 g de agua
- 2 cucharaditas de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 747 kJ / 178 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pechugas rellenas de espinaca en salsa de poblano
50min
Bisteces con papas en pasilla
1h 15 min
Pollo en salsa de guajillo, arroz con elote y pastel de chocoplátano
55min
Filete de res en salsa de pasilla y vino tinto
1h 10min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40min
Pollo encacahuatado
45min
Mixiote de pollo
1h
Pescado con adobo
1h
Pechugas rellenas en pipián de cacahuate
50min
Pescado a la veracruzana
30min
Pastel azteca
1h
Pollo con crema de chipotle adobado
40min