Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 pepinos, pelados
- 10 g de chile ancho, desvenado y previamente asado
- 15 g de chile pasilla, desvenado y previamente asado
- 30 g de aceite de ajonjolí
- 50 g de vinagre de manzana
- 100 g de salsa de soya
- 20 g de jugo de limón
- 60 g de jugo de naranja
- 5 g de jengibre
- 800 g de atún fresco
- cilantro, sólo las hojas, para decorar
- cebolla morada, en juliana, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 909 kJ / 217 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Caldo de nopales con chile morita
30 Min
Pollo en salsa verde con nopales
40min
Ceviche aromatizado
35min
Pescado para taquear
25 Min
Carnitas de atún
40min
Botana de atún ahumado
10 Min
Ceviche de pepino y jícama
10 Min
Nopalitos a la mexicana con aguacate
20min
Taquitos de pescado low carb
50 Min
Tostadas de ensalada de pollo con jocoque griego
30 Min
Botana fresca de surimi
10 Min
Enchiladas en hoja de lechuga
35min