Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de jugo de naranja, recién exprimido
- 50 g de aceite de oliva extra virgen
- 20 g de miel
- ½ cdita de jengibre en polvo
- ¼ cdita de sal fina, y un poco más para sazonar
- ¼ cdita pimienta negra molida, y un poco más para sazonar
- 500 g de agua
- 4 filetes de salmón, frescos (aprox. 150 g c/u)
- 4 cdas de cebolla cambray, (aprox. 50 g), en rebandas (0.5-1 cm)
- 4 cdas de arándanos deshidratados
- 200 g de berros (ver tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2047 kJ / 489 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 278 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado empapelado al chile serrano
30min
Pescado a la talla
40min
Salmón en costra de almendras con tagliatelle de espárragos
35min
Caldo de pescado
40min
Chile relleno de picadillo de tempeh
55min
Salmón balsámico y fideos de calabacita
25min
Apio nabo al vapor (500-800 g) en Varoma
Keine Bewertungen
Salmón en salsa de ajo, miel y cítricos
40min
Atún con salsa Vierge
50min
Salmón en salsa de naranja y mostaza
30min
Crema de jitomate y Filetes de pescado con papas
50min
Calabacitas al vapor
25min