Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions, halved or cut in wedges vertically to fit through feeder
- 300 g courgettes, ends removed, halved vertically if too large to fit through feeder
- 500 g potatoes, peeled, cut in pieces that fit in feeder
- ½ bunch fresh dill, plus extra for garnishing
- 300 g water
-
1
heaped tsp vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 30 g olive oil, plus extra 2 Tbsp for frying
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 15 g honey
- 10 g Dijon mustard
- ¼ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 4 salmon fillets, fresh, skinless (approx. 125 g each)
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 1 lemon, cut in wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2194.3 kJ / 524.5 kcal
- Białko
- 29.6 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 266.4 mg
Alternatywne przepisy
Potato and Celeriac Gratin
1h 10min
Chorizo Bread
1h 30min
Tuna and Spring Onion Quiche
2h
Roasted Red Pepper and Parsley Pesto
5min
Broccoli and Bacon Tarts
45min
Easy Broccoli Cheese Bites
55 min
Plum Clafoutis (TM6)
1h 15min
Surimi Stick Salad (TM5)
15min
Sumac-spiced Houmous
5min
Amaranth Crispbread
1h 15min
Chorizo, Mozzarella and Sun-dried Tomato Pull-apart Bread
1 godz. 50 min
Feta and Aubergine Sandwich Filling
30 Min