Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g plum tomatoes, firm, that fit whole in feeder (approx. 2 tomatoes)
- 140 g carrots, peeled
- 160 g courgettes, ends removed, halved lengthways if large
-
120
g Gruyère cheese, cut in pieces that fit in feeder
lub Edam cheese, cut in pieces that fit in feeder - 50 g onions, quartered
- 300 g tinned kidney beans, drained
- 150 g water
-
½
tsp vegetable stock paste
lub ½ vegetable stock cube (for 0.5 l) - 20 g tomato purée
- 3 pinches ground cayenne pepper
- ¼ - ½ tsp fine sea salt, to taste
- 3 pinches ground black pepper
- 6 taco shells
- dried chilli flakes, for sprinkling (opcjonalnie)
- ½ bunch fresh coriander, roughly chopped
- 100 g crème fraîche, for serving
- 1 lime, cut in slices or wedges, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1054.4 kJ / 252 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 23.2 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 513.8 mg
Alternatywne przepisy
Chickpea Ratatouille
1 Std.
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
30 min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1 Std.
Quick and Spicy Black Beans
Brak ocen
BBQ Jackfruit Burritos
45 min
Bibimbap Burrito
45 min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45 min
Black Bean Houmous with Maize Chips
1 godz. 15 min
Sweet Pepper Nachos with Guacamole; BBQ Jackfruit Burritos
1 Std.
Pasta with Pork and Beans
45 min
Couscous with Lamb and Vegetable Ragout; Crema Catalana
1 godz. 15 min
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
45 min