Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de cilantro
- 60 g de epazote, sólo las hojas
- 60 g de quintoniles, sólo las hojas
- 60 g de quelite cenizo, sólo las hojas
- 1200 g de agua
- 3 cucharaditas de sal
- 200 g de harina de maíz nixtamalizado
- 50 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 10 g de chile serrano
- 15 g de aceite
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 827 kJ / 197 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mole de olla vegetariano
1 Std.
Caldo de habas con nopales
9h
Mole de olla vegano
45 Min
Sopa de verdolagas
50 min
Sopa de jitomate con amaranto
20 min
Taquitos de huitlacoche
25 Min
Quesadillas de flor de calabaza y queso
30 Min
Tinga de setas
25 Min
Ensalada de nopal
30 Min
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
37min
Romeritos veganos
1 Std.
Huauzontles en caldillo de jitomate
50 min