Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno de habas
- 250 g de habas secas
- 1500 g de agua
- 1 ½ cditas de sal fina
- 50 g de cebolla
- 2 ramitas de epazote
- 15 g de aceite
- ¼ cucharadita de pimienta negra molida
Salsa de chiles rojos
- 65 g de cebolla
- 2 chiles morita, sin semillas
- 2 chiles cascabel, sin semillas
- 2 chiles de árbol secos
- 15 g de aceite
- 240 g de jitomate guaje, cortados en cuartos
- 2 ramitas de cilantro
- ½ cucharadita de sal fina
Masa de maíz
- 200 g de harina de maíz
- ¼ cucharadita de sal fina
-
200 - 270
g de agua
lub 200 - 270 g de caldo de verduras, en tetrapack
Tlacoyitos
- cebolla blanca, fileteada
- crema ácida
- cilantro, sólo las hojas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 739 kJ / 176 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de habas con nopales
9h
Sopa de garbanzos con nopales
50 Min
Tacos de flor de Jamaica
1 Std.
Mole de olla vegano
45min
Tinga de setas
25 Min
Tinga de col
35min
Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos
40min
Tlacoyos de pueblo rellenos de requesón
40min
Taquitos de huitlacoche
25 Min
Huauzontles en caldillo de jitomate
50 Min
Entomatadas de jamaica
50 Min
Mole de olla vegetariano
1 Std.