Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de pera tipo bosc, pelada y descorazonada
- 100 g de poro
- 200 g de papa, pelada y en trozos
- 30 g de mantequilla
- 800 g de agua
- 50 g de vino blanco
- 2 cucharaditas de sal gruesa
- 100 g de almendras fileteadas
- perejil, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 718 kJ / 171 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de jitomate y elote
40min
Crema de ejote
30min
Sopa de jitomate con amaranto
20 min
Crema de habas con chorizo y romero
45min
Crema vegana de nuez
25min
Crema de poro a la naranja
25min
Chawanmushi
1h 15min
Sopa de hongos con huitlacoche
25min
Crema de pimiento con calabacitas
30min
Crema de chícharos y chardonnay
35min
Sopa de cilantro
1h 20min
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25min