Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de semillas de calabaza (pepitas), tostadas
- 50 g de aceite de ajonjolí tostado
- 90 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 2 de chiles serranos, sin tallo
- 10 g de cebollín
- 30 g de hojas de perejil fresco
- 4 piezas de hoja santa
- 500 g de tomate verde, cortados por la mitad
- 300 g de agua
- 1 ½ cdita de sal
- ½ cdita de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 874 kJ / 208 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo con mole verde
1h
Chiles en nogada
1h
Mole ligero de poblano y almendras
20 min
Caldo de camarón
25 phút
Mole de olla
35min
Atole de arroz de la esquina
35min
Pollo encacahuatado
45 min
Pollo con mole almendrado
2hod.
Adobo al pastor
10min
Mole de olla vegetariano
1h
Adobo básico
30min
Atole de guayaba
40min