![Festive lobster pâté Festive lobster pâté](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4ba8bdf0e4e6a2f17e228da84fe6e044/Derivates/ace7b43d74e9323e271acda0c16ab248e00a994b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1040 g water
- 1 fresh lobster tail or crayfish tail, uncooked (approx. 250 g with shell - see Tips)
- ice cubes
- cold water
- 1 tsp gelatine powder
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 120 g cream cheese
- 120 g sour cream
- 3 tsp lemon juice
- Tabasco® sauce, to taste
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- bread or crackers of choice, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 357.8 kJ / 85.5 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 69.1 mg
Alternatywne przepisy
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15min
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2 godz. 20 min
Citrus Margarita
10min
Caramel and macadamia cheesecake (Brett McGregor)
7hod. 10min
Prawn and saffron arancini
25 Std.
Whipped brie with fruit and nut caramel crunch
30min
Shredded Lamb ragù
1h 25min
Roast porchetta with fig macadamia stuffing
14 Std.
Duck confit with lentil & orange salad
15 Std. 40 Min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26 Std. 10 Min
Café-style banana bread
1h 45min
Soula's Spanakopita
1 godz. 35 min