![Buttermilk corn cakes Buttermilk corn cakes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/48c7c81f-d99c-450c-b85b-f293f45dfa95/Derivates/dce12d69-745f-4f93-810f-79e51f01308c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g unsalted butter, plus extra for frying
- 250 g buttermilk
- 2 eggs
- 80 g polenta
- 150 g plain flour
- 1 tsp baking powder
- ¼ tsp salt (see Tips)
- 2 pinches ground black pepper
- olive oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 8488.7 kJ / 2021.1 kcal
- Białko
- 47.4 g
- Węglowodany
- 176 g
- Tłuszcz
- 125.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 51.6 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 1434.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apple fritters
1hod.
Quick fruit sponge
35 min
Tuna and olive empanaditas
4h 5 min
Savoury potato bundt
1h 55min
Torta di rose salato (savoury "roses")
3 Std.
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40min
Gozleme
1 Std. 40 Min
Classic Flammkuchen
1hod.
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1hod. 35min
Baked cherry crumble cheesecake
1 Std. 25 Min
Beef balls with peanut sauce (10-12 months)
50min
Savoury crêpes
45 Min