Urządzenia i Akcesoria
Buttermilk corn cakes
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 portions
Składniki
-
unsalted butter plus extra for frying50 g
-
buttermilk250 g
-
eggs2
-
polenta80 g
-
plain flour150 g
-
baking powder1 tsp
-
salt (see Tips)¼ tsp
-
ground black pepper2 pinches
-
olive oil for frying
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 portions
Sód
1434.9 mg
Białko
47.4 g
Kalorie
8488.7 kJ /
2021.1 kcal
Tłuszcz
125.3 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
51.6 g
Węglowodany
176 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dutch baby pancake with fruit and yoghurt
35 min
Savoury crêpes
45 min
Hazelnut Bavarian
6 godz. 25 min
Zucchini, corn and ricotta pancakes
1 godz. 5 min
Nectarine Poppy Seed Muffins
40 min
Greek lamb rolls with yoghurt dressing
40 min
Spiced chocolate doughnuts
45 min
Maple bread and butter pudding with walnut crumble
1 godz. 30 min
Fresh tomato tart
40 min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40 min
Flaky filo fingers
1 godz. 30 min
Three cheese spinach scrolls
2 godz. 15 min