Urządzenia i Akcesoria
Lime sour cream bundt cake
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
12 portions
Składniki
-
unsalted butter cut into pieces, plus extra for greasing100 g
-
lime zest and flesh only, no white pith or pips1
-
pitted dates200 g
-
raw sugar50 g
-
brown sugar50 g
-
eggs2
-
sour cream200 g
-
self-raising flour250 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
baking powder1 tsp
-
icing sugar for dusting (optional)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
194.8 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
1203.8 kJ /
286.6 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
35.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pfeffernüsse (German spice biscuits)
2 godz. 40 min
Lemon and coconut blondies
40 min
Caribbean carrot cake
2 godz. 10 min
Coconut butter cake
1 godz.
Apple and date cake
1 godz. 30 min
Brioche slice with crumble
2 godz.
Polenta, mandarin and almond cake
2 godz. 35 min
Yoghurt cake
1 godz. 40 min
Vadouvan spiced mini rolls
2 godz. 30 min
Caramel, date and walnut bundt
1 godz. 15 min
Apple tea cakes
1 godz. 10 min
Pumpkin loaf
1 godz. 45 min