Tajine de calamar aux poivrons

Tajine de calamar aux poivrons

4.7 36 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 100 g d'oignon
  • 2 gousses d'ail
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 100 g de poivron rouge en lamelles
  • 100 g de poivron vert en lamelles
  • 300 g de tomates en dés
  • 1 c. à soupe de concentré de tomate
  • 1 c. à café de paprika
  • 1 c. à café de ras el-hanout
  • 1 c. à café de curcuma en poudre
  • 800 g d'anneaux de calamar frais ou surgelés (décongelés)
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 20 brins de coriandre fraîche
  • riz (opcjonalnie) pour le service
    graines de couscous, pour le service

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 28 g
Kalorie 1110 kJ / 264 kcal
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...