Wersje kompatybilne
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
- 1 lemon, zest only, no white pith, grated
Shortcrust pastry
- 200 g plain flour
- 100 g butter, cut into pieces and chilled
- ¼ tsp sea salt
- 50 - 60 g chilled water
Filling
- 20 g butter, plus extra for greasing
- 200 g fennel, trimmed, core removed and cut into quarters, reserve fronds for garnishing
- 1 tbsp raw sugar
- 30 g apple cider vinegar
- 30 g fresh silverbeet, leaves only, stalks removed, leaves thinly sliced
- 12 pitted green olives, cut into slices (optional)
- 2 eggs
- 30 g full cream milk
- 30 g pouring (whipping) cream
- ½ tsp sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
Parmesan crisps
- 1 tsp fennel seeds
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1843.8 kJ / 439 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 33.5 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 487.3 mg
Alternatywne przepisy
Ricotta dumplings with napoli sauce
55 min
Vegetarian quiche
1h 55min
Spicy cauliflower soup
20 min
Tuscan bean soup
30 min
Mushroom risotto
30 min
Basil pesto
10 min
Roasted carrot dip
1h
Buckwheat mushroom tartlets
1 godz. 45 min
Almond thins
25 min
Creamy capsicum and zucchini soup
40 Min
Cauliflower soup with bacon dust
35min
Beetroot, feta and spinach quiche
1h 40 min