![Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A91664FA-71F7-45DE-B749-4210BB7215D9/Derivates/A97A66AB-593D-4F1A-9CB0-A5360D87B00D.jpg)
Wersje kompatybilne
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
- 1 lemon, zest only, no white pith, grated
Shortcrust pastry
- 200 g plain flour
- 100 g butter, cut into pieces and chilled
- ¼ tsp sea salt
- 50 - 60 g chilled water
Filling
- 20 g butter, plus extra for greasing
- 200 g fennel, trimmed, core removed and cut into quarters, reserve fronds for garnishing
- 1 tbsp raw sugar
- 30 g apple cider vinegar
- 30 g fresh silverbeet, leaves only, stalks removed, leaves thinly sliced
- 12 pitted green olives, cut into slices (optional)
- 2 eggs
- 30 g full cream milk
- 30 g pouring (whipping) cream
- ½ tsp sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
Parmesan crisps
- 1 tsp fennel seeds
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1843.8 kJ / 439 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 33.5 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 487.3 mg
Alternatywne przepisy
Gin and lime pie
3h 10 min
Beetroot, feta and spinach quiche
1h 40min
Spinach and feta galette
1h 50min
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1 Std.
Sweet potato blini with cumin & sesame crème fraîche
1 Std.
Pumpkin tart
2h 15min
Semolina gnocchi with asparagus
1h 15min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1h 15min
Kumara pie
1 Std. 45 Min
Corn and coriander fritters with avocado tahini
1h 15min
Zucchini, corn and ricotta pancakes
1 Std. 5 Min
Navajo fry bread with tomato bean salsa
35 Min