Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- butter, for greasing
- 250 g fresh raspberries
- 150 g raw sugar
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 120 g lemon juice
- 4 eggs
- 2 egg yolks
- 200 g pouring (whipping) cream
- 40 g polenta
- 1 - 2 tbsp icing sugar, to dust (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 758 kJ / 180.5 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 18.7 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 34.6 mg
Alternatywne przepisy
Lemon delicious
1 Std. 5 Min
Orange and almond cake
2u. 20min
Almond and pear tart
40 Min
Cherry clafoutis
1 Std. 5 Min
Panforte
1u. 30min
Stone fruit crumble
1 Std. 15 Min
Yoghurt cake
1u. 40min
Lemon and lime polenta cakes
40 Min
Chocolate and pear cake
1u. 30min
Apple cake
1 Std.
Lemon cake
2óra
Apricot Danish slice
40 Min