Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- butter, for greasing
- 250 g fresh raspberries
- 150 g raw sugar
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 120 g lemon juice
- 4 eggs
- 2 egg yolks
- 200 g pouring (whipping) cream
- 40 g polenta
- 1 - 2 tbsp icing sugar, to dust (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 758 kJ / 180.5 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 18.7 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 34.6 mg
Alternatywne przepisy
Banana tart tartin with chocolate sorbet
27sa 35 dk
Apple cake
1h
Peach and plum upside-down cake
50 min
Ricotta fruit tart
1h 30min
Apple shortcake
1u. 50min
Chocolate and pear cake
1h 30min
Cherry clafoutis
1h 5 min
Apple tea cakes
1h 10 min
Santiago cake
1h 20 min
Almond and pear tart
40 min
Lemon delicious
1h 5 min
Orange and almond cake
2h 20 min