Raspberry and lemon flan

Raspberry and lemon flan

3.8 41 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 portions

Składniki

  • butter for greasing
  • fresh raspberries
    250 g
  • raw sugar
    150 g
  • lemon zest only, no white pith
    1
  • lemon juice
    120 g
  • eggs
    4
  • egg yolks
    2
  • pouring (whipping) cream
    200 g
  • polenta
    40 g
  • icing sugar to dust (optional)
    1 - 2 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 34.6 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 758 kJ / 180.5 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Węglowodany 18.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...