Urządzenia i Akcesoria
Raspberry and lemon flan
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 portions
Składniki
-
butter for greasing
-
fresh raspberries250 g
-
raw sugar150 g
-
lemon zest only, no white pith1
-
lemon juice120 g
-
eggs4
-
egg yolks2
-
pouring (whipping) cream200 g
-
polenta40 g
-
icing sugar to dust (optional)1 - 2 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
34.6 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
758 kJ /
180.5 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
18.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apple cake
1 godz.
Yoghurt cake
1 godz. 40 min
Almond and pear tart
40 min
Apple sponge pudding
1 godz. 20 min
Carrot poppy seed muffins
1 godz. 15 min
Easy coconut cake
1 godz. 45 min
Lemon delicious
1 godz. 5 min
Chocolate raspberry puddings
40 min
Chocolate fondant cake
40 min
Lemon and coconut blondies
40 min
Caribbean carrot cake
2 godz. 10 min
Torta caprese (flourless almond cake)
2 godz.