Urządzenia i Akcesoria
Raspberry and lemon flan
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 portions
Składniki
-
butter for greasing
-
fresh raspberries250 g
-
raw sugar150 g
-
lemon zest only, no white pith1
-
lemon juice120 g
-
eggs4
-
egg yolks2
-
pouring (whipping) cream200 g
-
polenta40 g
-
icing sugar to dust (optional)1 - 2 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
34.6 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
758 kJ /
180.5 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
18.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Almond addiction
1 godz.
Panforte
1 godz. 30 min
Baked cheesecake
2 godz. 55 min
Raspberry mini clafoutis
30 min
Almond and pear tart
40 min
Baked cherry crumble cheesecake
1 godz. 25 min
Quick fruit sponge
35 min
Cherry clafoutis
1 godz. 5 min
Lemon cupcakes with citrus syrup
40 min
Lemon delicious
1 godz. 5 min
Steamed white chocolate cheesecake
25 godz. 20 min
Apple tea cakes
1 godz. 10 min