Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pomarańcza, ekologiczna
- 120 g cukru
- 30 g likieru pomarańczowego, np. Grand Marnier® lub Cointreau®
- 6 żółtek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1466.8 kJ / 350 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 27.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5u.
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2hod. 5min
Wolno gotowane ananasy w syropie chili z kruszonką kokosową (z osłoną noża miksującego)
3h 40 min
Spread malinowo-orzechowy
1小时 30 分钟
Czekoladowy grog z pomarańczą
10min
Pomarańczowy krem angielski
2h 30min
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2 Std. 45 Min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 350 g
20 min
Pomarańczowe verrines
3h 40 min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1h 40min
Deser limonkowo-imbirowy
8h 30min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 min