
Urządzenia i Akcesoria
Pasztet z kaczki z oliwkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
25 porcji
Składniki
-
wody700 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
piersi z kaczki, ze skórą, bez kości (patrz wskazówka), pokrojonych na kawałki700 - 800 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki150 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki120 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki75 g
-
masło do natłuszczenia formy
-
bułka tarta do oprószenia formy
-
jajka2
-
zielonych oliwek, bez pestek75 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ok. 1 cm kostkę75 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
majeranku, suszonego1 - 2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
121 kcal /
509 kJ
Białko
5.2 g
Tłuszcz
10.5 g
Węglowodany
2.5 g
Błonnik
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WĘDLINY I PASZTETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pâté z kurzych wątróbek
3 godz. 30 min
Pasztet
3 godz.
Pasztet babci Uli
8 godz. 50 min
Rolada rybna ze śliwką zawinięta w boczek
1 godz. 20 min
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8 godz. 35 min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1 godz. 25 min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 godz. 10 min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 godz. 15 min
Królik w sosie "Marengo"
1 godz. 10 min
Pasztet po krakowsku
2 godz. 40 min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1 godz. 40 min