Pasztet z kaczki z oliwkami

Pasztet z kaczki z oliwkami

3.7 22 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
25 porcji

Składniki

  • 700 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l)
  • 700 - 800 g piersi z kaczki, ze skórą, bez kości (patrz wskazówka), pokrojonych na kawałki
  • 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 120 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 75 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • masło do natłuszczenia formy
  • bułka tarta do oprószenia formy
  • 2 jajka
  • 75 g zielonych oliwek, bez pestek
  • 75 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ok. 1 cm kostkę
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 łyżeczki majeranku, suszonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 121 kcal / 509 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 2.5 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...