Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone - 800 g piersi z kaczki, bez skóry, bez kości, pokrojonych na kawałki
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 120 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 75 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- masło, do natłuszczenia formy
- bułka tarta, do oprószenia formy
- 75 g zielonych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
- 2 jajka
- 75 g czerwonej papryki, pokrojonej w ok. 1 cm kostkę
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 łyżeczki majeranku, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 509 kJ / 121 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2 godz.
Balotyna z kaczki
2 Std. 45 Min
Pâté z wędzonego pstrąga
1h 20 phút
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 Std. 10 Min
Pasztet z dorsza
1 Std. 10 Min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16h 15min
Tajskie kotlety rybne
1h 15min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2h 15min
Terrina z łososia i ricotty
4h 35min
Paprykarz ze śledziem
1h 30min
Zupa rybna z kolendrą
45 Min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1小时 40 分钟