Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g botwiny, pokrojonej na kawałki
- 200 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
- 4 morele, suszone, bez pestek
- 30 g syropu z agawy
- 40 g płatków orkiszowych
- 70 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
- 50 g kostek lodu
- ½ łyżki nasion chia, do dekoracji
- 10 jabłek, suszonych, w krążkach, do dekoracji
- 2 łyżki płatków kokosa, niesłodzonych, do dekoracji
- 12 orzechów pekan, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2348 kJ / 560 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 13.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50min
Włoski brunch
1 Std. 30 Min
Spread malinowo-orzechowy
1 Std. 30 Min
Biscotti z migdałami i gruszki w syropie
4 Std. 50 Min
Gazpacho truskawkowe z kozim serem
15min
Gazpacho z malinami
1 Std. 15 Min
Smoothie bowl z jagodami acai
10 min
Krem z liści botwiny z komosą ryżową i czarną fasolą
1 Std.
Puszyste japońskie naleśniki z cukrem pudrem i owocami
50min
Chłodnik wiśniowy
1h 20min
Sok z jabłek, malin i cytrusów
10 min
Zupa z rzodkiewkami i jajkami w koszulkach
45min