![Spiced Butternut Squash Bundt Cake with Maple Glaze Spiced Butternut Squash Bundt Cake with Maple Glaze](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2F9CC9CA-0377-4D9F-BA1D-182F8DC507CF/Derivates/624ad779-8d9f-46d1-85c8-7c95332c9c13.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spiced Butternut Squash Bundt Cake
- vegetable oil, to grease
- 225 g butternut squash, peeled, diced (½ in.)
- 170 g vegetable oil
- 2 egg, large (65-70 g)
- 150 g sugar
- 150 g brown sugar
- 1 tsp salt
- 1 tsp Chinese five-spice powder
- 1 tsp baking soda
- 225 g all-purpose flour
Maple Glaze
- 225 g powdered sugar
- 45 g maple syrup
- 30 g whole milk
- 85 g butter, unsalted
- 1 pinch salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1868.1 kJ / 446.5 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 62.8 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 333.4 mg