Muhamara dip
TM5 TM6

Muhamara dip

4.8 (30 ocen)

Składniki

  • 100 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
  • 40 g bread, in pieces
  • 350 g red pointed peppers, roasted, cut into pieces, skin and seeds removed (see tip)
    lub 350 g fresh Aleppo peppers, roasted, cut into pieces, skin and seeds removed (see tip)
  • 2 - 4 garlic cloves
  • 75 g shelled walnuts
  • 2 tbsp pomegranate molasses
  • 1 tsp lemon juice, freshly squeezed, adjust to taste
  • ½ tsp ground cumin
  • ½ tsp ground paprika
  • ¼ tsp ground cayenne pepper
  • 1 tsp Aleppo pepper flakes (opcjonalnie)
    lub 1 tsp dried chilli flakes (opcjonalnie)
  • ½ tsp salt, adjust to taste
  • fresh parsley or mint leaves, to garnish

Wartości odżywcze
na 1 Complete recipe
Kalorie
7891 kJ / 1886 kcal
Białko
18.1 g
Węglowodany
65 g
Tłuszcz
172.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy