One pot di pasta con prosciutto

One pot di pasta con prosciutto

4.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porzioni

Składniki

  • 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
  • 1 mazzetto di prezzemolo a foglia liscia, fresco (circa 20 g), le foglioline lavate e asciugate
  • 160 g di prosciutto cotto a fette, a pezzi (5 cm)
  • 125 g di formaggio fresco spalmabile al naturale
  • 250 g di mezza panna
  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 400 g di pasta secca tipo maccheroni (tempo di cottura 4-5 min.)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 728 kcal / 3058 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 73 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...