![One pot di pasta con prosciutto One pot di pasta con prosciutto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/868f6add1196f4862a7080f7198541e5/Derivates/bfdb165ace8e1f6714bcbb483bdc10fdd1ab0df4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano reggiano, a pezzi (3 cm)
- 1 mazzetto di prezzemolo a foglia liscia, fresco (circa 20 g), le foglioline lavate e asciugate
- 160 g di prosciutto cotto, a fette, a pezzi (5 cm)
- 125 g di formaggio fresco spalmabile, al naturale
- 250 g di mezza panna
- 600 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 400 g di pasta secca tipo maccheroni (tempo di cottura 4-5 min.)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3058 kJ / 728 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 33 g
Alternatywne przepisy
Risotto ai pomodori con burrata
30 min
Bucatini all'amatriciana
45 min
Pesce all'aglio e limone
Brak ocen
Maccheroncini al forno con melanzane e pomodorini
30 min
Lasagne classiche
2 Std.
Zuppa di patate dolci e pomodori con crostini al curry
Brak ocen
Petto di pollo al Metaxa
1 godz.
Lasagne
2 Std.
Sformato di pollo e pancetta
1 godz. 10 min
Hot dogs
35 min
Piccata di pollo su ratatouille
40 min
Risotto Cinque P
30 min