Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano reggiano, a pezzi (3 cm)
- 1 mazzetto di prezzemolo a foglia liscia, fresco (circa 20 g), le foglioline lavate e asciugate
- 160 g di prosciutto cotto, a fette, a pezzi (5 cm)
- 125 g di formaggio fresco spalmabile, al naturale
- 250 g di mezza panna
- 600 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 400 g di pasta secca tipo maccheroni (tempo di cottura 4-5 min.)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3058 kJ / 728 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 33 g
Alternatywne przepisy
Salsa al curry
5 Min
Burro al pomodoro
5 Min
Ghackets e hörnli gratinati
1h 10 min.
Risotto Cinque P
30min
Stufato di manzo con patate e pasta
Keine Bewertungen
Chili con cervelat
1h
Pasta con salsa al tonno
30min
Carne di manzo in salsa alla panna e funghi
1h
Polpettone veloce
55 min.
Cannelloni
1h 20min
Spaghetti al sugo di pancetta
35min
Porridge alle mandorle
15 min