Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 2 mazzetti di basilico fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe, macinato fresco
- 500 g di pasta secca tipo paccheri
- 180 g di ricotta di pecora fresca (o ricotta vaccina a piacere)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1638 kJ / 391 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta e fagioli
50 Min
Risotto alla parmigiana
30 Min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Riso Casimiro (8 porzioni)
1 Std.
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Linguine al salmone e vodka
20min
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Insalata di pasta con tonno e pesto
30 Min
Farfalle al sugo di piselli e prosciutto
45 Min
Penne all'arrabbiata
Brak ocen
Penne al tonno
35 Min
Spezzatino alla zurighese
50 Min