Lasagne classiche

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
    150 g
Ragù
  • di cipolle a pezzi
    100 g
  • di sedano a pezzi (2 cm)
    50 g
  • di carota a pezzi (2-3 cm)
    50 g
  • di olio di oliva
    40 g
  • di carne trita mista, maiale e manzo (metà maiale e metà manzo)
    800 g
  • di vino bianco, secco
    200 g
  • di passata di pomodoro
    400 g
  • di sale a piacere
    1 - 1 ½ cucchiaini
  • di pepe nero macinato a piacere
    ½ - 1 cucchiaino
Salsa besciamella
  • di latte
    800 g
  • di burro in pezzi e un po' di più per ungere
    50 g
  • di farina di grano
    60 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di noce moscata in polvere a piacere
    1 - 2 pizzichi
Preparazione finale
  • di pasta secca, tipo lasagna (circa 12 sfoglie)
    250 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 850.7 kcal / 3559.4 kJ
Białko 45 g
Tłuszcz 48.6 g
Węglowodany 56.1 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...