Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de fromage de montagne des Grisons corsé, en morceaux (2 cm)
La pâte
- 130 g de farine de sarrasin
- 75 g de farine blanche
- 50 g d'eau
- 50 g de lait
- 2 œufs
- ½ c. à café de sel
Le chou frisé
- 100 g d'oignons, coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 150 g de chou frisé, en lanières (1 cm)
- 1 pincée de sel
- 10 g de beurre
- 130 g de demi-crème, 25% de matières grasses
- 3 l d'eau
- 1 c. à soupe de sel
- 75 g de viande séchée des Grisons en tranches, en lanières (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3623 kJ / 869 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 40 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3sa
Petits pains du 1er août
1h 10 min
Focaccia au romarin
2 godz. 30 min
Pères Noël en pâte
2 godz. 10 min
Pain plissé margherita
3sa 15 dk
Cake tyrolien automnal
1sa 20 dk
Tourte de Linz suisse
1sa 30 dk
Sauce balsamique
10min
Tresse au beurre à 6 brins
2 godz. 35 min
Croissants au jambon
35 min
Spätzlis au fromage
1h 10 min
Tresse bernoise
1h 45 min