In Avocado gebackene Wachteleier mit Tomaten-Avocado-Stampf

In Avocado gebackene Wachteleier mit Tomaten-Avocado-Stampf

4.2 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portion

Składniki

Gebackene Wachteleier
  • Olivenöl
    10 g
  • Schinkenspeck, gewürfelt
    80 g
  • Avocados (à ca. 200 g)
    2
  • Salz
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Wachteleier
    4
Tomaten-Avocado-Stampf
  • Tomaten halbiert, entkernt
    400 g
  • rote Zwiebel geviertelt
    50 g
  • Peperoni, rot (opcjonalnie) halbiert, entkernt, in Stücken
    ½
  • Koriander abgezupft
    15 g
  • Limette
    1
  • Salz
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
  • Avocado (à ca. 200 g), in Würfeln
    1
  • Dill abgezupft, zum Garnieren
    2 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 402 kcal / 1680 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 13.6 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 1037 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...