Spargel mit Chilikruste und Tomatendip

Spargel mit Chilikruste und Tomatendip

4.2 57 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    600 g
  • Spargel, weiß geschält, holzige Enden abgeschnitten
    1000 g
  • Salz
    2 ¼ TL
  • Zucker
    1 ½ TL
  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    110 g
  • Parmesan in Stücken
    40 g
  • Chilischote ggf. entkernt, in dünnen Ringen
    ½
  • Paniermehl selbst gemacht (siehe Tipp)
    100 g
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • getrocknete Tomaten
    80 g
  • Kapern
    20 g
  • Frischkäse
    300 g
  • Schmand
    100 g
  • Zitronensaft
    10 g
  • Pfeffer
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 754 kcal / 3155 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 58 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 9.4 g
Tłuszcz nasycony 34 g
Sód 2096 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...