Lachs-Raclette-Pfännchen

Lachs-Raclette-Pfännchen

4.3 32 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Süßkartoffel in 8 Scheiben (à 1 cm)
    200 g
  • Brokkoliröschen ggf. halbiert
    100 g
    100 g Blumenkohlröschen, ggf. halbiert
  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Mandeln, geröstet, ungesalzen
    50 g
  • Schalotten halbiert
    30 g
  • Petersilie abgezupft
    10 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Sesamöl, geröstet
    30 g
  • gelbe Currypaste
    1 TL
  • Mehl
    10 g
  • Kokosmilch
    200 g
  • Cayenne-Pfeffer
    2 - 3 Prisen
  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut in dünnen Scheiben
    150 g
    150 g Lachsfilet, TK, aufgetaut, in dünnen Scheiben

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 592 mg
Białko 9 g
Kalorie 910 kJ / 218 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...