
Urządzenia i Akcesoria
Lody waniliowe z oliwą, solą i czerwonym pieprzem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 12 godz.
12 porcji
Składniki
-
soli morskiej, gruboziarnistej2 płaskie łyżeczki
-
ziaren pieprzu czerwonego1 łyżeczka
-
laski wanilii pokrojone na kawałki2
-
cukru150 - 180 g
-
mleka 3,2% tłuszczu500 g
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki500 g
-
żółtek6
-
oliwy z oliwek, extra virgin o łagodnym smaku12 łyżeczek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
286.6 kcal /
1199.1 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
21.9 g
Węglowodany
18.1 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Sód
490.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dżem truskawkowy z czarnym bzem
35 min
Pełnoziarnisty wieniec wielkanocny z jajkami i łososiem
1 godz. 45 min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25 min
Gruzińskie placki z mięsem (kubdari)
1 godz. 50 min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM6)
1 godz.
Affogato bananowe z kawą zbożową
12 godz. 40 min
Kawa po meksykańsku (Café de Olla)
30 min
Gęś pieczona z jabłkami
5 godz.
Imbirowo-czosnkowy pieczony kurczak
1 godz. 30 min
Dynia faszerowana komosą ryżową (quinoa)
1 godz.
Kawa z żółtkiem po wietnamsku
10 min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 min