![Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/786e95a4147a90ee72c68c531ecf9ca8/Derivates/e08786a4f1eca9639047c4adef2760dc84ece732.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fermented Red Cabbage
- 10 g coarse salt flakes
- 300 g red cabbage
- 200 g red wine
- 100 g sherry vinegar
- 1 pinch sumac
- 2 black peppercorns
- ¼ piece star anise
- 1 clove
- 1 dried bay leaf
Celeriac Purée
- 260 g celeriac, peeled, diced
- 130 g whole milk
- 130 g double cream
- 5 g fine sea salt
Roasted Duck Breast
- 3300 g water
- 150 g fine sea salt
- 2 duck breasts, skin on (approx. 200 g each, trimmed of excess fat)
Finalisation
- 70 g beetroot juice
- 10 g cornflour
- 10 g water
- 60 g unsalted butter, diced, cold
- Wartości odżywcze
- na 2 portions
- Kalorie
- 7665.1 kJ / 1832 kcal
- Białko
- 82.9 g
- Węglowodany
- 78.7 g
- Tłuszcz
- 117.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 67.9 g
- Błonnik
- 12.2 g
- Sód
- 6216.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Korean-style Glazed Cod with Rice and Steamed Broccoli
30 Min
Best Basic Houmous
5 Min
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50min
Poached Cod with Beurre Blanc and Tenderstem Broccoli
1h 20min
Bern-style Rösti (TM6)
40 Min
Gochujang seafood risotto
1 Std.
Scallops with Parsnip Purée and Pancetta Crumbs
30 Min
Basil Pesto
10 Min
Crispy Hake with Sous-vide Cauliflower Purée and Pancetta Crisps
1 Std. 30 Min
Mashed Potatoes (Peeler)
30 Min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40 Min
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55 Min