Wersje kompatybilne
Bruschetta with White Bean Purée and Gremolata - Bruschetta con crema di fagioli bianchi e gremolata
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gremolata
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- ½ garlic clove
- 10 g fresh parsley leaves (large handful)
White Bean Purée
- 230 g tinned cannellini beans, rinsed and drained (1 x 400 g tin)
- 1 garlic clove
- 30 g lemon juice
- 50 g extra virgin olive oil, plus 1 Tbsp and extra for drizzling
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ⅛ tsp ground black pepper, or to taste
- 2 - 3 sprigs fresh thyme, leaves only, to taste
- 1 ciabatta bread (approx. 280 g), thinly sliced (5 mm)
- 1 Tbsp extra virgin olive oil, for brushing
- extra virgin olive oil, for drizzling
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 431 kJ / 103 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
Alternatywne przepisy
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Asparagus Risotto
45min
Pear and Goat's Cheese Parcels
40min
Tuna Poke Nachos
30 Min
Balsamic Spelt Salad
20 Min
Artichoke & Butter Bean Dip
10 Min
Pea Gazpacho
4h 15min
White Bean Purée and Anchovy on Crostini
45min
Orzo Salad with Artichoke and Feta
25 Min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 Min