Bruschetta with White Bean Purée and Gremolata - Bruschetta con crema di fagioli bianchi e gremolata

Bruschetta with White Bean Purée and Gremolata - Bruschetta con crema di fagioli bianchi e gremolata

4.7 49 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
16 slices

Składniki

Gremolata
  • lemon thin peelings of skin only
    1
  • garlic clove
    ½
  • fresh parsley leaves (large handful)
    10 g
White Bean Purée
  • tinned cannellini beans rinsed and drained (1 x 400 g tin)
    230 g
  • garlic clove
    1
  • lemon juice
    30 g
  • extra virgin olive oil plus 1 Tbsp and extra for drizzling
    50 g
  • fine sea salt or to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper or to taste
    ⅛ tsp
  • fresh thyme leaves only, to taste
    2 - 3 sprigs
  • ciabatta bread (approx. 280 g), thinly sliced (5 mm)
    1
  • extra virgin olive oil for brushing
    1 Tbsp
  • extra virgin olive oil for drizzling

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 103 kcal / 431 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 5.4 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...