Urządzenia i Akcesoria
Bruschetta with White Bean Purée and Gremolata - Bruschetta con crema di fagioli bianchi e gremolata
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
16 slices
Składniki
Gremolata
-
lemon thin peelings of skin only1
-
garlic clove½
-
fresh parsley leaves (large handful)10 g
White Bean Purée
-
tinned cannellini beans rinsed and drained (1 x 400 g tin)230 g
-
garlic clove1
-
lemon juice30 g
-
extra virgin olive oil plus 1 Tbsp and extra for drizzling50 g
-
fine sea salt or to taste½ tsp
-
ground black pepper or to taste⅛ tsp
-
fresh thyme leaves only, to taste2 - 3 sprigs
-
ciabatta bread (approx. 280 g), thinly sliced (5 mm)1
-
extra virgin olive oil for brushing1 Tbsp
-
extra virgin olive oil for drizzling
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
2.7 g
Kalorie
431 kJ /
103 kcal
Tłuszcz
5.4 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
White Bean Purée and Anchovy on Crostini
45 Min
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1 Std. 10 Min
Asparagus Risotto
45 Min
Mini Filoni with Green Olives - Piccoli filoni alle olive verdi
2 Std. 30 Min
Tzatziki
20 Min
Parsnip Blinis with Stilton, Walnuts and Honey
2 Std. 20 Min
Mushroom and Spinach Risotto
55 Min
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30 Min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 Std.
Italian Bean Soup - Pasta e fagioli
40 Min
Shakshuka
50 Min
Whipped Feta and Mascarpone with Chilli Sesame Honey
40 Min